0530 970 82 93 | a.izolasyon@gmail.com

Isı Yalıtımı

Isı Yalıtımı

Isı yalıtımı, sıcak ya da soğuk havanın ısı köprüleri vasıtası ile konutların içine girmesini ya da çıkmasını engellemek adına yapılan işlemlerdir. Sürekli artan enerji faturaları ısınma için ayrılan bütçeleri de arttırmaktadır. Tüketilen toplam enerjinin 1/3 kadar oranının konutlar için sarf edildiği düşünüldüğünde ısı yalıtımı artık bir ihtiyaç durumuna gelmiş bulunmaktadır. Enerji tasarrufunun yanında ısı yalıtımı, konutların ömrünü uzatmak, değerini arttırmak, arzu edilen konfor şartlarını sağlamak, sağlıklı bir yaşam sürmek, çevre kirliliğini azaltmak ve sağlıklı bir çevre oluşturmak için hayata geçirilmesi gereken bir uygulamadır.

 

 

MANTOLAMA

Binalarda ısı yalıtımı için içten, dıştan ve sandviç duvar olmak üzere 3 farklı yöntem uygulanır. Isı köprülerinin oluşumunu önlemek ve yalıtımın sürekliliğini sağlamak için yapılan en iyi uygulama mantolama uygulamasıdır. Dış cephe mantolama uygulaması yapı fiziği açısından en uygun olan ısı yalıtım sistemidir.

Mantolama mevsim şatlarına göre ısı kayıp ve kazançlarını engellemek için bina dış kabuğunun ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanmasıdır. Teknik olarak ise ısı köprüsü oluşturmadan gerekli ısı iletim katsayısına ulaşmak için bina dış yüzeyine yapılan ısı izolasyonudur.

 

TAŞ YÜNÜ

Taş yünü volkanik kayaçlardan elde edilen bazalt, diyabaz, dolomit gibi mineral, inorganik taşların 1400-1500°C arasında ergitilip, elyaf haline gelmesiyle oluşturulan ve %97 oranında doğal elyaf içeren yangına karşı dayanıklı, su itici özelliği olan ısı ve ses yalıtım malzemesidir.

Lifli yapısının tüm katmanlarına uygulanan özel işlemler sonucu elde edilen doymuş yapıdaki taş yünü iyi bir su itici olarak davranış gösterirken sahip olduğu buhar geçirgenliği sayesinde nemin bina içerisinde tutunmasını engeller. Taş yünü ile yalıtılmış yapılar daha sağlıklı ve konforlu hale gelir. Taş yünü boyutsal kararlılığı sayesinde sıcaklık değişiminden etkilenmez. Uzun lif yapısı sayesinde, kesim ve laminasyonda, düzgün kenar ve yüzeye sahip ürün elde edilmesine olanak su

 

 

İZOCAM

Yerli olarak temin edilen, inorganik hammadde olan silis kumunun 1200ºC – 1250ºC’de ergitilerek elyaf haline getirilmesi sonucu oluşmaktadır.
* Kullanım yeri ve amacına göre farklı boyut ve teknik özelliklerde, değişik kaplama malzemeleri ile şilte, levha, boru ve dökme şeklinde üretilebilmektedir.
* Isı yalıtım, ses yalıtımı ve akustik düzenleme ile birlikte yangın güvenliğide sağlemektedır.
* Isı iletkenlik beyan değeri λ≤0,040/mK’dir
* Su buharı difüzyon direnç faktörü µ=1’dir

* Kullanım sıcaklığı -50 / +250ºC aralığındadır. Bağlayıcısız cam yünü ürünler 500°C’ye kadar kullanılabilmektedir. Ayrıca -200 / +400ºC aralığında kullanılan özel cam yünü ürünler de üretilebilmektedir.
* Sıcağa ve rutubete maruz kalması halinde dahi, boyutlarında bir değişme olmaz
* Zamanla bozulmaz, çürümez, küf tutmaz, korozyon ve pas yapmaz. Böcekler ve mikroorganizmalar tarafından tahrip edilmez

* Higroskopik ve kapiler değildir.
* Alman Normu olan DIN 4102’ye ve Türk Standardı TS EN 13501-1’e göre ”yanmaz malzemeler” olan A sınıfındandır.
* Saint – Gobain Isover, Fransa TEL Lisansı ile üretilmektedir.
* BVQI tarafından verilen ISO 9001 Kalite Güvence Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetimi Sistemi ve OHSAS 18001 İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği  Yönetim Sistemi Sertifikalarına sahip tesislerde üretilmektedir.
* TS 901 – 1 EN 13162 Standardına tabi izocam Camyünü ürünler, Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (89/106/ EEC) çerçevesinde CE işareti taşımaya haizdir.

Tüm Hakları Saklıdır. © 2017 - Web Tasarım : ONLINESOFT!